PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGESITEMAP_BLOCK Президентът Радев: Силата на „Българската Коледа“ е да обединява обществото ни около човешките ценности
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Президентът Радев: Силата на „Българската Коледа“ е да обединява обществото ни около човешките ценности

13 ноември 2019
Президентът Радев: Силата на „Българската Коледа“ е да обединява обществото ни около човешките ценности

Държавният глава благодари на партньорите на благотворителната кампания

Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ показва, че когато има кауза и себеотдадени хора, дори и с минимални средства може да се постигне голям ефект. Това заяви президентът Румен Радев на среща с партньорите на дарителската кампания, която се провежда под патронажа на държавния глава в помощ на болни деца.

Президентът изказа признателност на дарителите, отворили сърцата си за каузата, на лекарите, които се грижат за малките си пациенти, на медийните партньори за отразяването на кампанията, на всички известни личности, които са подкрепили „Българската Коледа“, както и на екипа, който реализира коледния благотворителен концерт. „Благодаря ви, че приемате „Българската Коледа“ за своя кауза. Нека не забравяме, че благородството е сила“, заяви Румен Радев на партньорите в кампанията.

Президентът посочи, че зад данните за събраните средства от кампанията стоят огромното морално измерение на благотворителната инициатива, както и приносът в дългото и сложно лечение на деца с тежки заболявания. „Българската Коледа“ показва, че нашето общество може да се обединява около непреходни, общочовешки ценности и това е и най-голямата сила на тази инициатива, посочи Румен Радев.  

Държавният глава съобщи, че в края на месеца ще бъде поставено началото на новото, 17-о издание на инициативата. „Ще започнем следващата кампания с вярата, че ще има повече спасени деца, повече детски усмивки и повече спокойствие в много български семейства“, заяви Румен Радев.

На срещата с партньорите на „Българската Коледа“ в Централния военен клуб присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, съпругата на държавния глава Десислава Радева, представители на екипа на президента.