PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGECONTACTS_BLOCKSITEMAP_BLOCK Първите заявления за подпомагане в рамките на 12-ото издание на „Българската Коледа“ ще бъдат разгледани през февруари
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Първите заявления за подпомагане в рамките на 12-ото издание на „Българската Коледа“ ще бъдат разгледани през февруари

09 януари 2015
Първите заявления за подпомагане в рамките на 12-ото издание на „Българската Коледа“ ще бъдат разгледани през февруари

Експертният съвет и комисията към инициативата „Българската Коледа“, които разглеждат постъпилите заявления за подпомагане, ще заседават през февруари по първите молби, подадени в рамките на дванадесетото издание на благотворителната кампания.

Всички родители, чиито деца се нуждаят от помощ за осъществяване на скъпоструващо лечение или рехабилитация, могат да подадат документи по реда, посочен на сайта на кампанията - www.bgkoleda.bg. Заявления за подпомагане на деца се приемат в рамките на цялата година. Експертният съвет и комисията към „Българската Коледа” ще разгледат всички постъпили заявления и ще вземат решение за необходимото и възможно подпомагане.

Дванадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ започна официално на 2 декември 2014 г. и ще продължи до 30 ноември 2015 г. Набирането на дарения е целогодишно. Тази година фокусът на кампанията е поставен върху подпомагане на децата с вродени заболявания.

Благодарение на проявената съпричастност и подкрепа на дарители и доброволци по време на коледните и новогодишни празници са дарени 1 200 000 лв. по банков път. От 2 декември 2014 г. до 8 януари т. г. са набрани 624 000 лв. от кратки съобщения на номер 1117 и обаждания на 0900 1117.

Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg.