PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGECONTACTS_BLOCKSITEMAP_BLOCK Президентът Росен Плевнелиев обяви началото на новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“- кампания 2015/ 2016
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Президентът Росен Плевнелиев обяви началото на новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“- кампания 2015/ 2016

01 декември 2015
Президентът Росен Плевнелиев обяви началото на новото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“- кампания 2015/ 2016

Уважаеми съмишленици и приятели в общата ни кауза “Българската Коледа”,

Традиционно в началото на месец декември обявяваме старта на ново издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.

„Българската Коледа“ е кауза, която ни обединява в името на децата и тяхното здраве.

Кауза, която дава възможност на хората да проявят солидарност и съпричастност към съдбата на изпадналите в беда деца и техните семейства.

А когато съпричастността и солидарността променят детски съдби, тогава те заслужават най-висока оценка и признателност.

През годините на своето съществуване “Българската Коледа” помогна на много болни деца да преодолеят тежките си състояния в ранна детска възраст, дари на много лечебни заведения в цялата страна съвременна високотехнологична апаратура.

И всичко това благодарение на проявените състрадание, добронамереност, хуманизъм и съпричастност на хиляди добродетелни българи. Хилядите, присъединили се към каузата ни показват силата на човешката доброта.

Отношението ни към човешкото страдание ни прави по-силни, по-добри и по-пълноценни личности.

Затова днес, с думи на благодарност се обръщам към всички тях – дарителите - за човещината, съпричастността, за отзивчивостта, за подкрепата към изпадналите в беда деца и техните семейства.

Те ни вдъхват вяра и надежда, че няма нищо по-ценно на този свят от подадената ръка към изпадналия в беда. Те ни карат да сме горди, че сме българи и че сме заедно, когато се нуждаем един от друг.

Благодарение на хиляди добродетелни българи, „Българската Коледа“, кампания 2014/2015г., успя да събере близо 2 000 000 лв.

Бяха подпомогнати близо 500 деца с хронични и тежки заболявания и закупена високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на 10 болници в цялата страна.

От няколко дни, със съдействието на медийните ни партньори, успяваме да покажем резултатите от приключилото вече 12-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 2014/2015 г. Запознаваме се с историите на подпомогнатите деца, разбираме за радостта и благодарността на лекарите от полученото дарение – съвременна апаратура за малките им пациенти.

Днес сме тук, сред лекарския екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, заедно с членове на Експертния съвет, родители и деца, за да обявим началото на 13-то издание на „Българската Коледа“ 2015/16.

За четвърти път през своята история, благотворителната инициатива ще постави акцент върху конкретна тема, с идеята да фокусира общественото вниманиекъм актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия към намиране на устойчиви решения за него.

След проведени консултации с водещи специалисти в областта на детското здравеопазване, неправителствени организации и родители, се обединихме около решението 13-то издание на “Българската Коледа” да насочи своите усилия към грижата за децата в критично здравословно състояние.

„Да помогнем на децата в реанимация“ е темата на новото издание на „Българската Коледа“, кампания 2015/2016 г.

Голяма част от децата, преминали през реанимация и интензивна терапия, следствие от злополуки, тежки заболявания или рисково родени, имат нужда от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия, рехабилитация и др.

Успоредно с това, инициативата протяга ръка за поредна година и към всички болни деца в България, имащи нужда от подкрепа.

За да помогне на повече деца, „Българската Коледа“, кампания 2015/2016 г. си поставя амбициозната цел да осигури нова високотехнологична апаратура за: диагностика, мониториране, подпомагане на различни функции на организма.

За съжаление, в специализираните детски отделения за реанимация и интензивно лечение, част от необходимата апаратура е морално остаряла, което я прави ненадеждна.

Изразявам увереност, че както и до сега, много добродетелни хора ще се присъединят към каузата „Българската Коледа“ в реализирането на поставените цели и заедно с Вас лекарите, посветили живота си на детското здраве, ще успеем да помогнем за лечението на тежко болните деца.

Аз искрено вярвам, че в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, отново ще проявим съпричастност, отново ще обединим усилията си, водени от най-голямата отговорност – грижата за децата.

Пожелавам успех на новото тринадесето издание на благотворителната инициатива “Българската Коледа”, кампания 2015/2016 г.