PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGECONTACTS_BLOCKSITEMAP_BLOCK Комисия на българската коледа
Предишен Следващ
 • Българската коледа
 • Българската Коледа
 • Българската Коледа

Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят съвместно от Експертния съвет към ”Българската Коледа”, както и от съорганизаторите на благотворителната инициатива. Експертния съвет включва представители на Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Център „Фонд за лечение на деца“, Националния консултант по детски болести, Българска асоциация за закрила на пациентите, Български дарителски форум и гражданската инициатива „Спаси, дари на…“.

 • Пламен Таушанов

  Пламен Таушанов

  адвокат

  "Председател на УС на Българска асоциация за закрила на пациентите"

 • Проф. Владимир Борисов Пилософ

  Проф. Владимир Борисов Пилософ

  председател на Българската педиатрична асоциация.

  "Основава отделението за следоперативно и интензивно лечение за деца със сърдечно-съдови заболявания, първото и единственото в нашата страна"

Кратка автобиография

Пламен Таушанов

адвокат

Пламен Таушанов

адвокат

Председател на УС на Българска асоциация за закрила на пациентите, национално представителна организация, призната от Министерство на здравеопазването; Основател от 2002 г. на БАЗП; Член на Експертния съвет за 2012-2013 г., член на Надзорния съвет на НЗОК за 2012-2013 г. и други органи и комисии в здравната система;  адрес на БАЗП: 1164 София, жк „Лозенец”, ул.”Арх.Йордан Миланов” № 10, ет.3.

Кратка автобиография

Проф. Владимир Борисов Пилософ

Роден на 30 март 1945 в София.

Проф. Владимир Борисов Пилософ

председател на Българската педиатрична асоциация.

Завършва медицина в МУ - София през 1968. Специализира във Франция (1975), както и в Германия като стипендиант на Фондация Александър фон Хумболдт (1983). Има признати три специалности: педиатрия (1977), детска кардиология (1980) и социална медицина и здравен мениджмънт (2005). От 1970 до настоящия момент работи в Националната кардиологична болница. Започва като стажант асистент, минава през всички степени и понастоящем е професор по педиатрия. Бил е два мандата изпълнителен директор на Националната кардиологична болница – (2002 – 2005) и (2010 – 2013) г. Основава отделението за следоперативно и интензивно лечение за деца със сърдечно-съдови заболявания, първото и единственото в нашата страна. Въвежда за първи път у нас лечението с простагландини Е за новородени с критични вродени сърдечни малформации. Има над 200 публикации, участия в национални и международни конгреси, както и в написването на учебници и ръководства. Бил е председател на Дружеството на кардиолозите в България (2008 – 2010). Понастоящем е е председател на Българската педиатрична асоциация.