PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGESITEMAP_BLOCK Още 201 деца са подпомогнати от „Българската Коледа”
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Още 201 деца са подпомогнати от „Българската Коледа”

10 април 2020
Още 201 деца са подпомогнати от „Българската Коледа”

Още 201 деца, нуждаещи се от лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, са подпомогнати в рамките на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, кампания 2019/2020.

Молбите им бяха одобрени на проведените последни заседания на Експертния съвет и Комисията към „Българската Коледа“ на базата на приложените към заявленията на всяко дете актуални медицински документи и изразени становища от лекуващи лекари. Подпомогнатите деца са с различни неврологични заболявания, аутизъм, деца след кохлеарна имплантация и други. Даренията, които те получиха, са на обща стойност 238 374. 44 лв.

Общо 247 деца са подкрепени от "Българската Коледа" от началото на настоящото 17-о издание на кампанията, което стартира на 1 декември 2019 г. и ще продължи до 30 ноември 2020 г. В края на март т.г. бяха доставени и първите три медицински апарата - по един респиратор беше осигурен за УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, УМБАЛ „Св. Анна“ и СБАЛАГ „Майчин дом“ в София.

Кампанията на „Българската Коледа“ продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за инициативата, както и молби за подпомагане. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.