PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGESITEMAP_BLOCK Благотворителният концерт „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Благотворителният концерт „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември

22 декември 2021
Благотворителният концерт „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември

На 25 декември, събота, ще бъде излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева. Концертът ще започне в 20.00 часа в ефира на bTV и Българското национално радио.

Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще подкрепят с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. Тази година 19-ото издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

Днес президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева се срещнаха с деца и артисти, които участват в концерта, за да им благодарят за подкрепата към благородната кауза.

„Подкрепата за „Българската Коледа“ е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и на родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще. С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за каузата“, заяви Румен Радев в разговора си с участници в концерта.

Тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включват обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Участие ще вземат и детска вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия.

От сцената послания ще отправят известни журналисти, спортисти, медици, общественици. Деца, подкрепени от „Българската Коледа“, ще разкажат за своите усилия и мечти.

Концертът се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп”. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще са актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Зрителите могат да подкрепят каузата с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.

Информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: https://bgkoleda.bg/