PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGESITEMAP_BLOCK Благотворителната изложба „Откривай България“ събира средства за „Българската Коледа“
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Благотворителната изложба „Откривай България“ събира средства за „Българската Коледа“

12 декември 2015
Благотворителната изложба „Откривай България“ събира средства за „Българската Коледа“

В Дома на Европа (ул. „Г.С.Раковски“ № 124 в София) днес бе открита благотворителна изложба с картини, продажбите на които ще бъдат дарени за новата кампания „Българската Коледа“.

Мотото на експозицията е „Откривай България“ и събира картини на художници и деца от 13 български града. Изложбата е по инициатива на Българската национална телевизия, която е медиен партньор на „Българската Коледа“. Целта е да се популяризира детското творчество като част от домакинството на България на най-авторитетния международен детски песенен конкурс „Евровизия“.

Изложбата в Дома на Европа беше открита от ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. До 23 декември всеки желаещ може да подкрепи дете в беда при покупка на картина от експозицията. „Чудесата на България са неизброими, но най-голямото богатство са нашите деца – талантливи и устремени“, заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Тя посочи, че медията обединява две каузи, посветени на децата, едната към таланта им, а другата в името на здравето им.

Тази година благотворителната кампания под патронажа на президента „Българката Коледа“ фокусира усилия в помощ на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение. Всеки желаещ може да помогне на дете в беда с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за "Българската Коледа", чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа“ - http://www.bgkoleda.bg/