PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGESITEMAP_BLOCK „Българската Коледа“ подпомогна още 33 деца през месец юли
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

„Българската Коледа“ подпомогна още 33 деца през месец юли

03 август 2020
„Българската Коледа“ подпомогна още 33 деца през месец юли

От началото на Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа“ са подпомогнати вече 372 деца. Дарените средства са на обща стойност 598 865 лв.

Към настоящия момент са постъпили общо 391 заявления от родители на деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструващо лечение или рехабилитация. От постъпилите през месец юли т. г. заявления са одобрени и подпомогнати 33 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснатите средства са в размер на 31 415 лв.

Във връзка с реализирането на целите на Кампания 2019/2020 г. в началото на месец юни е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура, финансирана със средства от „Българската Коледа“. Информация за нея е публикувана на официалния сайт на президентската институция www.president.bg в раздел „Профил на купувача”.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. На сайта на инициативата www.bgkoleda.bg са публикувани правилата, редът за кандидатстване и необходимите документи.

Тази година темата на инициативата е „Да дарим бъдеще на болните деца“. Целите на Кампания 2019/2020 г. включват както подпомагането на деца, така и осигуряването на високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация.

Седемнадесетото издание на „Българската Коледа“ ще продължи до края на м. ноември. Всеки, който желае да се присъедини към каузата, може да го направи, дарявайки сумата от 1 лв., като изпрати SMS на кратък номер 1117 за абонати на A1, VIVACOM и TELENOR или като позвъни на номер 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на инициативата (IBAN: BG13UBBS80023300186210, BIC код: UBBSBGSF, „Обединена българска банка” АД) като в платежното нареждане се посочи „За „Българската Коледа”, включително чрез кредитна карта (Visa или MasterCard), чрез ePay.bg и UPay.