PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGESITEMAP_BLOCK “Българската Коледа“ подпомогна 400 деца от началото на деветнадесетото издание на президентската инициатива
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

“Българската Коледа“ подпомогна 400 деца от началото на деветнадесетото издание на президентската инициатива

26 юли 2022
“Българската Коледа“ подпомогна 400 деца от началото на деветнадесетото издание на президентската инициатива

 

Общо 400 деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструваща медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства, са подпомогнати от началото на настоящото издание на президентската инициатива „Българската Коледа“. Средствата, дарени за лечението им, са на стойност близо 640 000 лева.

 

Само през настоящия месец – юли, помощ получиха 61 деца. Набирането на дарения за кампанията „Българската Коледа“, както и приемът на заявления за подпомагане на деца продължава целогодишно.

 

Деветнадесетото издание на „Българската Коледа“ се провежда с фокус върху спешната помощ и интензивно лечение на деца и разполага с бюджет от  3 070 000 лв. В момента е в ход обществена поръчка за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебни заведения в цялата страна, която ще допринесе за ефективно лечение на малките пациенти. Постъпили са оферти за 28 различни медицински апарати. След финализиране на процедурата се очаква да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лечение за над 20 лечебни заведения - университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

 

Настоящото издание на президентската благотворителна инициатива започна на 1 декември 2021 година и ще продължи до края на ноември 2022 г. под наслов „Дари надежда на дете в беда“.

 

Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта  www.bgkoleda.bg

 

С целите на 19-ото издание на „Българската Коледа“ може да се запознаете тук: Цели на „БългарскатаКоледа“ 2021/2022