PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGECONTACTS_BLOCKSITEMAP_BLOCK Церемония по връчване на почетни грамоти на участниците в конкурса за ново лого на благотворителната инициатива „Българската Коледа”
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Церемония по връчване на почетни грамоти на участниците в конкурса за ново лого на благотворителната инициатива „Българската Коледа”

20 февруари 2013
Церемония по връчване на почетни грамоти на участниците в конкурса за ново лого на благотворителната инициатива „Българската Коледа”

В професионалният авторски конкурс за ново лого на „Българската Коледа“ взеха участие 5ма млади творци - г-жа Маргарита Дончева, г-н Илия Груев, г-н Светлин Балездров, г-жа Десислава Лазова и г-н Георги Павлов. Използвайки своето креативно мислене и талант те създадоха 10 различни идеи. Академичната комисия, която включи и представители на организаторите на „Българската Коледа“, избра като най-близка до кампанията творбата на г-жа Маргарита Дончева.

Г-жа Дончева е докторант и преподавател по Приложна графика в катедрата по „Дизайн за детската среда“ към Национална художествена академия, и магистър по специалност „Плакат и визуална комуникация“ на Националната художествена академия. Участник е в множество изложби в България и чужбина. 

Президентът Росен Плевнелиев връчи почетен плакет и грамота на г-жа Маргарита Дончева, а на останалите участници в конкурса грамоти за проявената от тях съпричастност към каузата на благотворителната инициатива.

Г-жа Дончева благодари за възможността да участва в конкурс за „тази значима кауза” и разказа за личната си мотивация и символиката на логото.