PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGECONTACTS_BLOCKSITEMAP_BLOCK Президентът Росен Плевнелиев изразява благодарност на съпричастните с каузата на „Българската Коледа”
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Президентът Росен Плевнелиев изразява благодарност на съпричастните с каузата на „Българската Коледа”

17 януари 2013
Президентът Росен Плевнелиев изразява благодарност на съпричастните с каузата на „Българската Коледа”

Президентът Росен Плевнелиев изрази благодарността си към всички дарители и доброволци, съпричастни с каузата на благотворителната инициатива под егидата на държавния глава „Българската Коледа”. Откритото благодарствено писмо на президента гласи:

„Уважаеми съмишленици и приятели в общата ни кауза „Българската Коледа”, 

Искам да изразя благодарност към всички, с чиято помощ и подкрепа се реализира благотворителната инициатива „Българската Коледа”, кампания 2012/2013 г.

Благодаря на всички Вас, които със своя дарителски жест показахте, че сте съпричастни към съдбата на болните деца. Вашата щедрост и воля да промените живота на дете, да го направите по-достоен е израз на способността Ви да откликнете на чуждата болка и на умението да я съпреживеете. Сред Вас са хора от различни възрасти, изповядващи различна религия, с различни професии, представители на бизнеса, българи от различни краища на света. Всички Вие проявихте благородство в името на болните деца и доказахте, че дарителството е достойна кауза за всеки истински човек.

 Благодаря на лекарите - специалисти в областта на детското здраве, които обединиха усилията си да помогнат при конкретизиране на темата на кампания 2012/2013 г. - рехабилитацията на деца с неврологични заболявания. С невероятна отдаденост на своите малки пациенти и на каузата „Българската Коледа”, те ни помагат да постигнем целите, които сме си поставили.

Благодаря за активното участие на известните личности на България - доказали се български спортисти, артисти, режисьори, сценаристи, които се превърнаха в доброволци и със своя талант и отговорност успяха да покажат защо е нужна „Българската Коледа”. Те популяризираха целите и мисията на инициативата и с примера на своите лични и професионални успехи накараха много българи да повярват в силата на благотворителността. С тяхно участие беше осъществен традиционният коледен концерт, по време на който хиляди българи обединиха усилия и дариха средства за лечението на нуждаещите се деца.

Благодаря на медийните партньори, които проявиха професионализъм при отразяване на кампанията и чрез своите репортажи успяха да покажат солидарността и съпричастността към съдбата на изпадналите в беда деца и техните семейства.

Благодаря на мобилните оператори, които се обединиха около каузата „Българската Коледа” и предоставиха единни номера за даряване, чрез изпращане на кратки съобщения и гласови обаждания.

Благодаря на младата авторка на новото лого на кампанията, както и на всички участници в конкурса, които с креативното си мислене и талант предложиха интересни идеи. Избраното лого е в духа на съпричастност и надежда за повече щастливи деца и повече детски усмивки.

Благодаря на всички учители и техните ученици, които организираха различни празнични мероприятия, по време на които събираха средства за болните и страдащите свои връстници. Изразявам своето възхищение от стремежа на тези учители да възпитат сред младите хора култура на човеколюбие и отговорност към нуждаещите се.

Всички Вие доказахте, че можете и знаете как да сте съпричастни. И тази година, по време на най-светлия християнски празник, Вие отворихте сърцата си, за да дарите вяра и надежда на нуждаещите се от подкрепа деца. Няма по-благородна постъпка от тази да помогнем на дете да пребори болестта и да заживее пълноценно и щастливо.

Това, което правите, е достойно за уважение!

Това, което правите, е безценно!

Пожелавам на всички повече вяра в доброто и воля за добродетелност помежду ни.”