PAYMENT_LOGOSSLIDE_PANELSITE_LOGOSUPPORTERS_BLOCKARCHIVE_BLOCKFOOTER_TEXTTOP_IMAGECONTACTS_BLOCKSITEMAP_BLOCK Единадесетото издание на благотворителния спектакъл “Българската Коледа” 2013 ще се проведе на Рождество Христово
Предишен Следващ
  • Българската коледа
  • Българската Коледа
  • Българската Коледа

Единадесетото издание на благотворителния спектакъл “Българската Коледа” 2013 ще се проведе на Рождество Христово

24 декември 2013
Единадесетото издание на благотворителния спектакъл “Българската Коледа” 2013 ще се проведе на Рождество Христово

В 20.00 часа на 25 декември, Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“, под егидата на президента Росен Плевнелиев. Единадесетият благотворителен концерт “Българската Коледа” 2013 ще бъде излъчван в ефира на Нова телевизия пряко от Народния театър. Тази година концертът се реализира от екипа на продуцентска къща “Глобал Филмс”.

За първи път водещи на сцената на Народния театър ще бъдат популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори. Участие ще вземат изгряващи и утвърдени обичани български изпълнители, актьори, спортисти и водещи от - всички доброволци за каузата на "Българската Коледа" 2013/2014г. за по-малко деца с увредено зрение и увреден слух.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” любими български песни ще изпълнят Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон”.

Кампанията на “Българската Коледа” през 2013-2014 година е под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“. Благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне университетските и областните болници в страната за подобряване на ранната диагностика и активното съвременно лечение на увреждания на зрението и слуха при най-малките.

На сайта на благотворителната инициатива, www.bgkoleda.bg, можете да се запознаете с кампанията, да научите повече за подпомогнатите деца, както и да получите допълнителна информация за начините, по които можете да станете съпричастни към „Българската Коледа” .